Chocolate Mousse Cake

INGREDIENTS

1 Cake - to make the cake watch Tea Time Chocolate video
Fresh Cream
Dark Chocolate
White Chocolate
Whipping Cream - 1 CUP
Chocolate Ganache - 1/2 CUP
Cocoa Powder

INSTRUCTIONS:

Take the cake cut into slices and then put the cake slices in tiffin box or baking dish bowl and keep aside, then add fresh cream in Dark Chocolate and melt for 30 seconds in the same method add fresh cream on White Chocolate and melt for 30 seconds

• In a bowl pour Whipping Cream and beat till stiff peaks appear, then add Chocolate Ganache in Whipping Cream and mix well. Apply the mousse on the cake slices and spread on the whole cake, then add the melted White Chocolate in Fresh Cream and beat till stiff peaks appear then pour the mixture in a piping bag

• Then apply the cream on the cake slices with piping bag and spread the cream with a scraper and refrigerate for 15 minutes

• After refrigerating add chocolate ganache on the cake and spread on the whole cake, then dust some cocoa powder on the cake and make rosette on the cake with a piping bag

Now your Chocolate Mousse Cake is ready

Recipe in hindi


सामग्री


1 केक - केक बनानी के लिए टी टाइम चॉकलेट वीडियो देखे
फ्रेश क्रीम

डार्क चॉकलेट

व्हाइट चॉकलेट

व्हिपिंग क्रीम - 1 कप

चॉकलेट गनाचे - 1/2 कप कोको पाउडर

कोको पाउडर


निर्देश


केक को स्लाइस में कटे फिर केक के स्लाइस को टिफिन बॉक्स या बेकिंग डिश बाउल में रख दें और एक तरफ रख दें, फिर डार्क चॉकलेट में ताजी क्रीम डालें और उसी विधि से 30 सेकंड के लिए पिघलाएं, व्हाइट चॉकलेट पर फ्रेश क्रीम डालें और 30 के लिए पिघलाएं सेकंड


• एक बाउल में व्हिपिंग क्रीम डालें और फेंटें, फिर व्हिपिंग क्रीम में चॉकलेट गनाचे डालें और अच्छी तरह मिलाएँ। केक के स्लाइस पर मूस लगाएं और पूरे केक पर फैलाएं, फिर पिघली हुई व्हाइट चॉकलेट को फ्रेश क्रीम में डालें और फेंटें और फिर मिश्रण को एक पाइपिंग बैग में डालें।


• फिर केक के स्लाइस पर पाइपिंग बैग के साथ क्रीम लगाएं और क्रीम को खुरचनी से फैलाएं और 15 मिनट के लिए सर्द करें


• फ्रिज में रखने के बाद केक पर चॉकलेट गनाचे डालकर पूरे केक पर फैला दें, फिर केक पर थोड़ा सा कोको पाउडर छिड़कें और पाइपिंग बैग से केक पर रोसेट बना लें.


अब आपका चॉकलेट मूस केक तैयार है