CHICKEN MINCE - 250 gm
GREEN CHILI GINGER GARLIC PASTE - 1 TBSP
TURMERIC POWDER - 1 TSP
RED CHILI POWDER - 1 TSP
SALT TO TASTE
MAIDA SLURRY - 3 TBSP
CHOPPED ONION + GREEN CHILI + CORIANDER - 1 CUP
DRY MANGO - 1 TSP
MOZZARELLA CHEESE - 1/2 CUP
OIL FOR FRYING
• Add Marinated chicken & mix well,cook well.
• and let it cool.
• In Bowl add Green chilly,Ginger Garlic Paste ,coriander powder,Dry mango powder Lime juice,add chopped onion& coriander,Green chilly mix well & set aside.
• Take samosa sheet and make pocket,add chicken stuffing in the center,add mozzarella cheese & chicken stuffing and roll into the shape of samosa and seal corners with all-purpose flour & water mixture.
• Similarly make other samosas (yields: 10-12 samosas).
• Follow the same process and make bite size samosa.
• Add oil and fry samosa until golden brown.
Now your Chicken Samosa is ready
Recipe in hindi
सामग्री
चिकन कीमा - २५० ग्राम
हरी मिर्च अदरक लहसुन का पेस्ट - 1 बड़ा चम्मच
हल्दी पाउडर - 1 टीएसपी
लाल मिर्च पाउडर - 1 छोटा चम्मच
नमक स्वादअनुसार
मैदा घोल - ३ बड़े चम्मच
कटा हुआ प्याज + हरी मिर्च + धनिया - 1 कप
सूखा आम - 1 छोटा चम्मच
मोज़ेरेला चीज़ - १/२ कप
तलने के लिए तेल
निर्देश
• मैरीनेट किया हुआ चिकन डालें और अच्छी तरह मिलाएँ, अच्छी तरह पकाएँ।
• और ठंडा होने दें।
• कटोरी में हरी मिर्च, अदरक लहसुन का पेस्ट, धनिया पाउडर, अमचूर पाउडर, नीबू का रस, कटा हुआ प्याज और धनिया, हरी मिर्च डालकर अच्छी तरह मिलाएँ और एक तरफ रख दें।
• समोसा शीट लें और पॉकेट बनाएं, बीच में चिकन स्टफिंग डालें, मोजरेला चीज़ और चिकन स्टफिंग डालें और समोसे के आकार में रोल करें और आटे और पानी के मिश्रण के साथ कोनों को सील करें।
• इसी तरह दूसरे समोसे भी बना लें (पैदा: 10-12 समोसे)|
• इसी प्रक्रिया का पालन करें और बाइट के आकार का समोसा बना लें।
• तेल डालकर समोसे को सुनहरा होने तक तल लें.
अब आपका चिकन समोसा तैयार है