Chicken Cheese Balls
INGREDIENTS
BONELESS CHICKEN 25Ogm
GREEN CHILLI + GINGER GARLIC PASTE 1 TBSP
CHILLI FLAKES 1 TSP
CORIANDER POWDER 1 TSP
TANDOORI MASALA 1 TSP
BLACK PEPPER POWDER 1 TSP
SALT TO TASTE
BOILED POTATO
CORNFLOUR 2 TBSP
MAIDA 2 TBSP
MOZZERELLA CHEESE
BREADCRUMB
INSTRUCTIONS:
Add all the ingredients of cheese ball mixture in the mixing bowl, mix and knead it like a dough.
• Take a sufficient amount of mixture and shape into Golf size balls.
• Make the slurry by, adding, cornstarch, refined flour, salt , mix well and add water gradually to make a smooth slurry.
• Dip the cheese balls in the slurry and coat well, further coat with the homemade breadcrumbs and rest the coated balls for 5-10 minutes to set.
• Set oil on medium heat for frying, fry the coated cheese balls in hot oil until crisp and golden brown, crispy cheese balls are ready, serve hot with tomato mayo dip or any dip of your choice.
Now your Chicken Cheese Balls are ready
Recipe in hindi
सामग्री
बोनलेस चिकन 250 ग्राम
हरी मिर्च + अदरक लहसुन का पेस्ट १ बड़ा चम्मच
चिली फ्लेक्स १ छोटा चम्मच
धनिया पाउडर १ छोटा चम्मच
तंदूरी मसाला १ छोटा चम्मच
काली मिर्च पाउडर १ छोटा चम्मच
नमक स्वादअनुसार
उबले आलू
मकई का आटा
मैदा २ बड़ा चम्मच
मोज़ेरेला चीज़
ब्रेडक्रम्ब
निर्देश
• चीज़ बॉल मिश्रण की सभी सामग्री को मिक्सिंग बाउल में डालें, मिलाएँ और आटे की तरह गूंद लें
• पर्याप्त मात्रा में मिश्रण लें और गोल्फ़ आकार की गेंदों में आकार दें
• कॉर्नस्टार्च, मैदा, नमक डालकर घोल बना लें, अच्छी तरह मिला लें और धीरे-धीरे पानी डालकर चिकना घोल बना लें
• पनीर बॉल्स को घोल में डुबोएं और अच्छी तरह से कोट करें, फिर घर के बने ब्रेडक्रंब के साथ कोट करें और लेपित गेंदों को 5-10 मिनट के लिए सेट होने के लिए रखें
• तलने के लिए मध्यम आँच पर तेल सेट करें, गरम तेल में लेपित चीज़ बॉल्स को कुरकुरा और सुनहरा भूरा होने तक तलें, क्रिस्पी चीज़ बॉल्स तैयार हैं, टोमैटो मेयो डिप या अपनी पसंद के किसी भी डिप के साथ गरमागरम परोसें
अब आपके चिकन चीज़ बॉल्स तैयार हैं